Mijn avonturen door

V.Swchwrm

Mijn avonturen door V. Swchwrm is een familiefilm over een jongen van negen die heel goed weet wat hij wil: schrijver worden.

 

Niet zomaar een schrijver; hij wil boeken schrijven waar mensen van ophouden met oorlog voeren en die zieke mensen beter maken.

Hij heeft alleen problemen met het vinden van een eerste zin. Dat moet een hele ongewone zin zijn; “een zin waar je van omvalt.”

Wat hij wel al heeft is een schuilnaam: Swchwrm, V. Swchwrm.


Want niemand hoeft te weten wie hij echt is, behalve zijn grootvader dan…. en de Koningin natuurlijk, want zij kent iedereen en ze weet alles.

Door de ogen van V. Swchwrm bekijken we zijn avonturen die hij verzint en tegelijkertijd beleeft; over zijn meester die niet meer zeker weet of 8 x 8 wel echt 64 is, zijn vader die een kameel wint, over zijn besluit om zelf maar eens verliefd te worden,

een Koningin die wil dat hij een verhaal schrijft waarvan zij moet huilen… en ook over de droevigste dag uit zijn leven.

 

Dan, als er bijna een einde komt aan zijn avonturen, ontdekt Swchwrm dat de eerste zin waar hij nog steeds naar op zoek is,

er eigenlijk altijd al was…. aan het begin! Mijn avonturen door V. Swchwrm is een filosofische (familie)film,

een ode aan de fantasie, die je laat kijken naar de wereld op een verfrissende manier.

 

Swchwrm kun je uitspreken als een briesje wind, een motor die start, of waar je fantasie ook maar mee komt. Want dat is waar de film over gaat en Swchwrm voor staat: hoe je met verbeeldingskracht de wereld in je vingers kunt hebben en het zo een beetje mooier kunt maken.